Framtidens tvättstuga 2.0

Framtidens Tvättstuga skapades av arkitekterna Christian Wilke och Ida Mared

I april 2010 utlyste MKB Fastighets AB tillsammans med Malmö Clean Tech Center, Institutet för hållbar stadsutveckling och Miljöförvaltningen en tävling för att få fram innovativa lösningar för tvättstugor i flerfamiljshus. Målet var att skapa en ”spjutspetstvättstuga” där MKB kan testa ny teknik som biologisk vattenrening, energisnåla maskiner och nya tankar kring flexibilitet och användarvänlighet.

Av inkomna tävlingsbidrag utsågs fyra vinnare som tillsammans med MKB tog fram ett slutgiltigt förslag på hur framtidens tvättstuga skulle se ut. Arkitekterna Christian Wilke, LINK Arkitektur och Ida Mared, Sydark Konstruera har designat konceptet.

Läs mer på Sabos hemsida

 

Från idé till systemlösning

Idén om Framtidens Tvättstuga 2.0 utvecklades till en funktionell och rationell systemlösning tillsammans med Direktlaminat. Under 2016 har Direktlaminat byggt tre Framtidens Tvättstugor 2.0 åt MKB. Direktlaminats åtagande omfattar aluminiumstommar och den fasta laminatinredningen inkluderande lås och installation. Den fasta laminatinredningen utgörs av kompaktlaminat från FunderMax, som tål de tuffa tag man kan förvänta sig i en gemensam tvättstuga.

 

 

MKB Greenhouse, Augustenborg - Malmö

 

 

 

 

Läs mer här...

MKB Stämpen, Västra Hamnen - Malmö

 

 

 

Läs mer här...

MKB Hermod, Hyllie - Malmö

Läs mer här...

Kontakta mig för mer information om Framtidens Tvättstuga 2.0

Per-Jonas Quist

IT / Försäljning Exteriör

040-45 92 02 / 0709-39 39 41

per-jonas.quist@direktlaminat.se