Material i alla färger och former

Hur vill du att din möbel ska se ut? Ekstomme med lila front? Högblankt eller supermatt? Oavsett vad du vill ha, kan vi hjälpa dig med olika sorters laminat i mängder av färger och dekorer. Kombinera material och färger efter eget huvud. Vi levererar från lager från de bästa leverantörerna på marknaden - Egger, FunderMax och Döllken. Därför kan vi garantera hög och jämn kvalitet på skivor och lister.

Skivmaterial

Direktlaminat

Melaminbelagd spånskiva och melaminbelagd mdf är det vi menar, när vi säger direktlaminat. Direktlaminatet är det mycket starka och tåliga ytskiktet, som oftast består av endast ett tunt pappersskikt.

Läs mer om direktlaminat

Kompaktlaminat

Kompaktlaminat eller homogen laminat är ett laminat av hpl-typ och tillverkas i tjocklekar mellan 2 mm och 20 mm. Kompaktlaminat saknar traditionell bärarskiva och består endast av hårt sammanpressade pappersark. Kompaktlaminatet är extremt tåligt och kan både användas för inomhusbruk och för utomhusbruk. Exempel på applikationer är exklusiv designinredning, fasadskivor, båtinredning, lekplatser samt inredning för tvättstugor.

 

 

Läs mer om exteriört laminat
Läs mer om inredning för tvättstugor - Framtidens Tvättstuga 2.0

Laminat

Laminat består av ett antal hårt sammanpressade pappersark. Laminatets tjocklek beror på antalet pappersark. Laminat tillverkas med två olika produktionsmetoder, antingen i en kontinuerlig process – CPL, eller i en process där varje laminatark pressas för sig – HPL (högtryckslaminat eller etagelaminat). I båda fallen klassas och testas laminaten enligt EN 438:2005. Laminatets egenskaper beror på hur laminatet är uppbyggt.
HPL som tillverkas i ark, kan göras riktigt tjocka (kompaktlaminat), djupt strukturerade eller riktigt högblanka.
CPL som tillverkas kontinuerligt i rulle, kan bli i stort sett hur lång som helst, men max 1,5 mm tjock

Se jämförelse mellan HPL och CPL

Kantlister av termoplast

Kantlister av termoplast extruderas eller kalandreras av PP (polypropen), PMMA (akryl), PET, ABS och PVC. PVC-lister förekommer av miljöskäl knappast i norra delen av Västeuropa längre och Direktlaminat varken använder eller säljer sådan list. Kännetecknande för termoplastkantlisterna är att de är tjockare än melaminkantlisterna och därmed mycket tåligare. Direktlaminat erbjuder termoplastkantlister från Döllken och Egger. I tillägg till Direktlaminats lager av termoplastkantlister, erbjuder Döllken sin Expresskollektion med termokantlister anpassade till 10 000 olika laminatdekorer från 50 olika laminattillverkare och Egger sin Decor Collection med perfekt dekor- och strukturavstämda ABS-kantlister. I sortimentet finns också målningsbara kantlister av ABS.
Direktlaminat erbjuder termoplastkantlister för både konventionell smältlimsteknik och för senaste lasertekniken, FUSION-EDGE.

Se Eggers listsortiment
Se Döllkens Expresskollektion/Instant Edging Programme

Bärarmaterial

Spånskivor

Spånskivor är sedan länge grunden för möbelindustrin och utgör en fin kombination av goda egenskaper och ett bra pris. Spånskivor finns också i specialvarianter som t.ex. fuktskyddade P3 och P5 samt brandhämmande Flammex. Finns i tjocklekar 8-38mm. Egger började tillverka spånskivor 1961 och är idag en världsledande producent av spånskivor och andra skivmaterial. Direktlaminat representerar Egger och säljer hela dess produktsortiment av bärarmaterial, skivmaterial och kantlister för inredningsindustrin.

Se Eggers sortiment av spånskivor

MDF

MDF är en fantastisk möbelskiva av hög kvalitet. Kanterna går utmärkt att profilera och lackera. MDF finns i brandhämmande Flammex-utförande, men även i så kallad membrankvalitet, som är lämplig för djupa utfräsningar och foliering. Finns i tjocklekar 8-28mm. Egger är en världsledande producent av MDF och andra skivmaterial. Direktlaminat representerar Egger och säljer hela dess produktsortiment av bärarmaterial, skivmaterial och kantlister för inredningsindustrin.

Se Eggers sortiment av MDF

EUROLIGHT®

EUROLIGHT® är Eggers lättviktsskiva, som tillverkas rationellt i stora format. Bärarmaterialet är uppbyggt av antingen tunna spånskivor eller av tunn MDF med ett mellanliggande honeycomb-lager av papp. Bärarmaterialet är, genom sin sandwich-konstruktion, ytterst starkt och kan förstärkas ytterligare med inlagda ramdelar. Bärarmaterialet lämpar sig väl för olika ytbeläggningar som melamin, laminat eller faner. De stora beslagstillverkarna har tagit fram ändamålsenliga beslag för EUROLIGHT®. Finns i tjocklekar 38, 50 och 60mm. Egger är en världsledande producent av EUROLIGHT® och andra skivmaterial. Direktlaminat representerar Egger och säljer hela dess produktsortiment av bärarmaterial, skivmaterial och kantlister för inredningsindustrin.

Se Eggers sortiment av EUROLIGHT®

Kontakta oss för mer information om olika material

Marcus Lundborg

Säljare

0472 - 55 09 57 / 070 - 939 39 96

marcus.lundborg@sonsab.com

Kristoffer Jonasson

Regionchef

0472 - 55 09 53 / 070 - 955 09 33

kristoffer.jonasson@sonsab.com

Danijela Zečević

Backoffice

0472 - 55 09 77

danijela.zecevic@sonsab.com